Friday, June 26, 2015

The power of doa

 Assalamualaikum
hello guys

Doa. 
Benda yang buat sy mcm sekarang. Doa, that help me find my right path in this life. Doa, that brings me closer to someone that I have never imagined to be with. Doa, sangat hebat.

I have never felt doa as something yang "wow". For me, doa is doa. We pray for goodness, tapi belum tentu kita dapat. Kalau dapat, alhamdulillah. Kalau tak, that's normal, I guess?

Well, tu yang sy fikir dulu. Sampai la tiba tiba ada satu masa, I feel something different. TO be honest, it started when I was 23 years old which is last year hehe. It's not that I don't believe in God, tapi I do ambik remeh jugak la about doa. Then when I was having my final exam a few semesters back, *I was sick at that time* I was sick and I can't do anything except crying. I cried a lot. Like seriously. Because I need to get good grades *macam biasa lahh tak hbis good grades sbb diploma dlu nyesal tak study hard hehh* and my condition was not good, it was bad and real bad as bad as terribly bad. I talked to my parents. I told them what if I don't get 3.5 and above. My mother, my great-beautiful-kind-soft-hearted mother, said to me, "Takpa aih. Nak buat macam mana, buat ja yang mampu. Mama abah tak marah aih toksah duk nangis. Takpa aih." *comel kan cakap Penang hehehehehehehe* and I cried even worst. The next morning, I belajaq sambil baring okay. One whole day baring and of course bila kita sakit, kita tend to remember Allah more often. Typical human, like me. 
I prayed. I prayed a lot. Seriously sambil study I doa doa doa and doa supaya Allah helps me throughout my examination days and hopefully I will get good grades and no.. I want good grades, so I doa direct terus terang dengan Allah bagi lah dekan bagi lah usaha ni berbaloi walaupun usaha macam tak nampak sangat *yela sambil baring study and asyik lelap after few hours*

And I I managed to get GOOD GRADES :)
 Alhamdulillah. I was sick from the first day I had my final exam until the last day of examination and terus sihat sikit lepastu alhamdulillah.


then, doa jugak make me realized yang if you want something from God, ask from him. Ask anything from Him. He wants you to ask from him. Tell him. Tell everything to him, eventho he knows everything but He wants you to tell him. And this, jadi sekali yang buat sy terdiam fikir smpai skrg. Terdiam because I feel impressed with doa. Rasa hebatnya kekuatan Allah, hanya dengan doa yang kita minta, Dia boleh buat semua benda berubah jadi sebaliknya tak macam kita pernah plan or penah terfikir kita akan hadap. 

Someone doa untuk jadikan sy as his someone :)
Doa yang sweet kan hehe *don't puke please*

So many things happened before "the dreams" came true. But alhamdulillah, because of his and her *my sahabat* doa, *my mother and father also doa tau alhamdulillah* He guided me to the right path. And I chose the right person, for me myself. And I know this is the right decision and I am grateful to have them in my life now. He always said to me, doa kat Allah, minta kat Allah. And itu yang sy buat sekarang. Setiap benda sy doa walaupun nak pakai baju ke apa *dulu ambik remeh sangat kannnnn sekali Tuhan pusing sikit hati tu, terus jadi lain tau so takya la kalau nak berlagak ke apa semua benda can change okay hehe*

Bukan nak cerita pasal ni ja, tapi sebenarnya I want to share, yang kalau kita nak apa pun, kita doa. Even if something bad happened to you. He once said to me, kalau orang buat kita, doa. Doa orang teraniaya doa yang inshaAllah dimakbulkan so that is the right time to pray for goodness. Doakan that person to be good, to have good heart, and to change to a better person *and pray for ourselves too jgn lupa* so I did minta to get dekan for every semester haha ambil kesempatan atas doa

Orang buat benda buruk kat kita pun dia suruh sy doakan benda baik untuk orang tu and never doa "dia akan trima balik balasan apa dia buat" or sort of doa semua. And tu kuatkan lagi hati ni cakap, I have found the right person for me. And since then, mmg I x doa dah mcmtu. Buat la apa pun, I will pray for your happiness so you takkan kacau happiness I dah haha

Tapi benda ni tak mudah, even some people will read this and cakap sy buat bagus la cakap tak serupa bikin la but this is life. We make mistakes, so we know how to change to be better and know how to handle our ups and downs. Learn from your mistakes. Hidup ni proses hidup kita. We will continue making mistakes and all tapi belajar to handle and avoid them. And pray to Allah, ask Him to give us good life and give us strength to face the bad things in this life. Tak, bukan nak ajar, cuma nak ingatkan. I'm sure semua aware with this cuma this is my story. I'm sharing something yang I think will give you benefits.

And I can't tell you everything yang jadi but here, merangkap sedikit sebanyak yang jadi. Kalau I tell you full story, muntah satgi okay. hehe. Cuma, kalau doa ja tak usaha susah la bro. Umpama bangun tidur ada makanan tepi katil, memang idok lerrrrr. Usaha dlu then doa. Sambil doa sambil usaha. Sambil usaha ada doa. Dan segalanya janji doa lah. Okay? Jangan lupa pesan ni tau.


Oh btw, Tengah study ni boleh lagi duk singgah sini, please read dan fahamkan supaya tak sia sia apa yang sy taip ahahahaha. Okay ngantuk dah, sleep for 30 minutes and sambung study. Doakan paper sy senang rabu depan ni okay. Thanks semuaaaa. Ok. Let's tidur. Toodles ! And assalamualaikum. Tak jawab berdosa, kalau jawab sayang ehhh 


1 comment:

  1. InsyaAllah...strive for the best and good luck.. :)

    ReplyDelete

Nak comment? Hehe boleh.